Lärning genom gärning / KY Projektledning Inriktning Spel

en lärarblogg för utbildningen Projektledning inriktning spel

Skapa en egen speldefinition

with one comment

Skapa en egen speldefinition

Del 1.
Läs den uppkopierade texten som lämnats ut i klassen. Du skall därefter skapa en egen speldefinition utifrån egna resonemang. Förklara vilka aspekter du tagit med och varför.

Del 2.
Applicera din definition på tre olika spelfenomen. Försök sprida dina skurar. Fia med knuff, Alfapet, Pictionary är inte ok, precis som WoW, Everquest och Anarchy online är för mycket inom samma fält. Utmana din egen definition — det behöver inte bli så att den godkänner de spelfenomen som du valt.

Del 3.
Gå in på en annan blogg och utmana deras speldefinition med något spel. Resonemanget skall vara enligt modellen: “enligt din speldefinition är fotboll inget spel eftersom du anser att spel inte kräver att man inte skall röra sig…” eller “enligt din speluppgift är det ett spel att slå på en lampa, eftersom du anser att det enda som krävs är att spelet är interaktivt”. Gör detta i bloggens kommentarer.

Uppgiften skall vara inne klockan 18:00 onsdag för att dina kamrater skall kunna utvärdera den. Den skall vara mellan 500 och 1000 ord lång.

Annonser

Written by Ola Janson

september 16, 2008 den 6:03 f m

Publicerat i 08, Uppgifter

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. det här spelet handlar om en en Draken , tiger och en björn man ska välja vilka man ville vara en draken björn eller en tiger och man ska go och slåss med onda ondar är vakter och en ledare ledare är en flygande häst med hon och det här spelet är online man måste dowload och det finns skill och ataker och det här spelet måste man dowload och det tar 2min för dowload det och man kan köpa blod och Mp.

    Hayate

    februari 10, 2009 at 4:48 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: