Lärning genom gärning / KY Projektledning Inriktning Spel

en lärarblogg för utbildningen Projektledning inriktning spel

Spelstegräknare

with 3 comments

Stegräknaren är ett utmärkt exempel på hur vi använder oss av enkla spelmekaniker för att motivera oss. Stegräknaren ger ett poäng för ett steg och den mekaniken är tillräckligt för att vi skall gå omvägar, ta en extra trappa och ta mer än tre steg för nå de gyllene 12 000 stegen om dagen (eller vilket individuellt mål du satt). Detta är något som, fler än en gång, återkommit i mina föreläsningar.

Nu har pendeln svingat tillbaka på ett underhållande och stimulerande sätt. Det finns ett litet tamagotchiliknande spel som kombinerar stegräknarens enkla ett=ett poäng med ett tamagotchingameplay. Spelet heter Arukotch och har förvisso funnits ett tag men är ändå värt, i dessa wiifit-tider, värt att uppmärksamma. Denna gång är dock tamagotchin utbytt mot en blyg flicka som du genom att promenera hjälper komma i form så att hon får (anständiga) inviter från andra pojkar. Upplägget präglas förvisso av japansk genuskonservativt datingtema men jag tycker grundidén är mer än inspirerade. Är man dessutom intresserad av japansk gullipluttestetik så är detta ett givet köp. För alla som känner mig så får jag väl vänta på en stegräknarspel med ett, för mig, mer inspirerade tema. Något med motorsågar, ödlor, tidsresor, slapstickhumor och livsfarliga pandor är nog något mer i min smak.

Läs andra bloggar om , , , <a ,

Annonser

Written by Ola Janson

juni 3, 2008 den 8:18 f m

Publicerat i 07

Tagged with ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Spelstegräknare (Lärning genom gärning / KY Projektledning Inriktning Spel) […]

  2. Det väcker en intressant fråga det där. Borde vi kanske använda oss av fler spel i vardagslivet för att lättare uppnå de mål vi har? Svårigheten är bara att komma fram till vilka mål som är bäst för oss, dels i egenskap av individer, dels i egenskap av planetens beskyddare.

    Håkan Tendell

    juni 24, 2008 at 6:31 e m

  3. […] Spelstegräknare (Lärning genom gärning / KY Projektledning Inriktning Spel) […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: